Rosmarie håller i trådarna

Vävstugan i Tingsryd är en unik vävstuga på många sätt, bl a att man har en person anställd som ansvarar för verksamheten.

Och det är Rosmarie, som bildligt och bokstavligt, håller i alla trådarna på Vävstugan och ser till att alla vävstolar är igång och förberedda för intresserade vävare. Hon planerar, sätter upp vävar, ger tips och råd och bokar in vävstol när man ringer. Rosmarie ser till att det finns ett varierande utbud i vävstolarna och bistår gärna när man som vävare behöver hjälp på traven. Med ett säkert öga för färg och form lotsar Rosmarie fram till val av garn och mönster för den som önskar.

Rosmarie ett stort kunnande och mångårig erfarenhet av vävningens alla delar. Hon har varit med sedan bildandet av Föreningen Vävstugan 1986 och har dessförinnan vävt åt Jonsa, ett välkänt namn i vävkretsar.

Om du vill utveckla ditt vävande eller är nybörjare och vill pröva på, är du välkommen att ringa eller maila Vävstugan. Med all säkerhet är det Rosmarie som svarar, hon finns på plats dagligen och hjälper till.

Vävstugan är öppen för alla intresserade av vävning, du behöver inte vara medlem.  Ring: 072–4016465 el maila: vavstugantingsryd@gmail.com. Välkommen!

Rosmarie håller i trådarna, bildligt och bokstavligt, på Vävstugan och ser till att alla vävstolar är förberedda och iordning för alla vävare som kommer till Vävstugan. Ibland sätter hon sig själv och väver en bit.